Uke 10: Lofoten, topptur og lofotfiske

Det var endelig tid for en etterlengtet studietur til Lofoten. Mandag startet en 36 timers lang tur nordover med både buss, tog og båt. Vi ankom Svolvær tirsdag kveld, der x-klassen dro til Henningsvær og sov i rorbuer til nordnorsk klateskole og rås dro til Kalle rorbuer.

Onsdag var det tid for første topptur for begge klassen, der turen gikk opp mot Tuva og Jomfrutindene som ligger i Svolvær. Solen skinte og stemningen var på topp.

Torsdag skulle rås til Småtindende og X til Varden, men det viste seg at det var samme topp. Det blåste mye og var lite med snø på toppen så vi sløyfet toppen. Da kjørte vi heller et lite stykke ned hvor vi tok på fellene igjen før vi gikk opp og kjørte videre nedover. Vi har lært at Lofoten ikke har verdens høyeste fjell, men de er små og deilige:))) Så å ta av og på fellene for å få mest mulig skikjøring er ikke dumt!

Fredag var siste dag med topptur. Rås gikk til Kudalen på nordsiden av Rundefjellet. Etter en lang biltur var vi alle veldig klare til å begynne å gå. Turen startet som vanlig med kameratsjekk og det var her Adrian Nes fant ut av Sender/Mottaker lå igjen på Kalle. Dermed skulle det bli en laaaaaang og kjedelig dag for Adrian Nes. Da X også skulle utføre kameratsjekk fant også Håkon Ekeren ut at han hadde glemt sender/mottaker. Topptur ble dermed byttet ut med sightseeing og pizza i Svolvær.

Rås fikk en isete opplevelse på toppen hvor ski holdt på å skli ned hele fjellet. Som Sjur Hauge (guiden) sa, det finnes ikke dårlig snø, bare forskjellig type føre.

X skulle egentlig gå samme tur som rås, men endret mening like før start og tok turen opp til Breitind, noe som ble en opplevelse for alle. Med pudderføre og klyving med ski på sekken til topps, var det en svært fornøyd gjeng på tur. Utsikten slo heller ikke feil på toppen.

Lørdag og søndag var det tid for Lofotfiske. Det var en opplevelse med både fisking, sjøsyke og spying over bord. Men det stoppet ikke oss fra å hanke inn med fisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *