Uke 38: Where it all began…

Heisann! Da er vi endelig i gang;)

Oppstarten:

De to første ukene var vi kun med vår egen klasse atskilt fra de andre. Vi var på to turer, den første til Orreneset. Der bodde vi i hytter som hadde en nydelig beliggenhet. Vi hadde mange bli-kjent aktiviteter, padlet kajakk og gikk en fantastisk fjelltur til Ytstevasshornet (1330 moh). Da vi kom tilbake på skolen gikk de av oss som orket opp til gapahuken som ligger rett bak skolen.

Nydelige Orreneset
Kajakk med Eirik

Og så var det helvetes turen… Det hele startet på Urke camping i nydelig solskinn. Vi gikk opp Saksa (1073 moh), svette og varme men det ventet oss en nydelig utsikt på toppen. Denne dagen ble den første eleven skadet: Hedda tråkket over på vei ned, og måtte (dessverre) bli kjørt tilbake til skolen. Neste dag hadde lærerne lovet oss en “mindre krevende” rute gjennom Velleseterdalen. Dette viste seg til å bli til noe heelt annet… Med piskregn og vindkast på opptil 25 m/sek, ble dette en tur vi seint kommer til å glemme. Etter 8 lange, dramatiske og slitsomme timer kom vi endelig frem til Velleseter, hvor vi måtte sette opp lavvoer med en gang. Det var lettere sagt enn gjort da to av dem knakk pga vinden. Det ble en våt og kald natt for de av oss som lå stappet inni lavvoene. Etter en “god” natt søvn var det tid for en ny etappe som gikk til Patchellhytta. Her tilbrakte vi 2 behagelige og avslappende dager sammen med mye “smash” og andre kortspill. Vi fikk i tillegg en sjapp introduksjon på kart og kompass, massasje og førstehjelp. Deretter dro vi hjem til skolen og endelig fikk vi tatt oss en dusj etter 5 stinkende dager.

På vei ned fra Patchellhytta


Uke 38:
Denne uken var det offisiell oppstart for hele skolen. Da fikk vi endelig møte de andre klassene via bli-kjent leker som assistentene og lærerne hadde organisert. Denne uken var fylt med mye informasjon og konkurransene “Ørsta Rundt” og “Velodromen”. Da var vi delt inn i grupper på tvers av klassene hvor vi skulle gjennom et spennende rebusløp. På lørdag ble det arrangert Grand Prix, hvor hver av gruppene skulle fremføre et kreativt innslag. Dette var en fin måte å bli kjent med nye personer på, hvor vi også fikk vist frem nye sider ved oss selv. Dette var en kveld fylt med latter og harmoni.

Vinnergruppa “gressløkene” sin spenstige dans

I løpet av uken tok Hilde Maria med oss til Ørstahallen for å klatre. Så nå er vi ett steg nærmere brattkortet. Vi fikk også prøvd oss på carverboard noe som var veldig fett. Endelig mottok vi de etterlengtede våtdraktene, som var et slit å få av og på. Likevel fikk de tøffeste av oss prøvd dem da de tok med trampesen ned til brygga for å øve på triks i vannet.

Vi gleder oss masse til fortsettelsen.

Hilsen Vetle, Julie og Nora<333

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *